kapsalon Jacqueline - Foto 1

Noordstraat 5
2411 BG Bodegraven
0172-613259

Haarverlies

 

 Haarverlies is bij mannen genetisch en hormonaal bepaald. Men veronderstelt dat haarverlies van het mannelijke type veroorzaakt wordt door een combinatie van erfelijke factoren en een bepaald hormoon, genaamd dihydrotestosteron (DHT). Onder invloed van DHT word de groeifase van het haar korter en wordt het haar dunner.


 

Kapperskadobon

 

Een leuk geschenk! De waarde van deze kadobon kan men besteden aan alle produkten en diensten die ik aanbied. De bon is tot een jaar na datum van afgifte geldig en niet inwisselbaar tegen contanten.

 

 Nat scheren 

 

Mannen scheren zich zo`n twintigduizend keer in hun leven. Ruim 55 procent van de mannen scheert zich nat. Er is tegenwoordig een ruim aanbod aan systemen met twee ,drie en zelfs vier mesjes die bovendien nog voorzien zijn van allerlei strips zodat de mesjes moeiteloos over je kaken glijden.

Scheren:

Scheren gaat makkelijker als de baardharen soepel zijn. Door eerst het gezicht nat te maken ( met zo warm mogelijk water) worden de baardharen al wat zachter en openen de poriën van de huid zich.

Scheerschuim,-gel of -crème, houden het water vast, zodat de haartjes nog zachter worden. Scheer nu met een scherp mesje met de groeirichting mee en span de huid zonodig iets op. Scheer eerst de wangen, de kaaklijnen de hals en doe de bovenlip en de kin als laatst. Daar zijn de haartjes namelijk stugger en hebben ze wat meer tijd om zacht te worden.

Wees niet te zuinig als het gaat om het verwisselen van je mesjes. Ze gaan gemiddeld zo`n 10 tot 15 scheerbeurten mee. Scheren met botte mesjes leidt geheid tot huidproblemen: je trekt daarmee veeleer je stoppels uit, dan dat je ze afsnijdt.

Gebruik na het scheren een aftershave of balsem op de huid te desinfecteren en te verzachten.

        

 

 Alopecia

Alopecia areata staat voor `pleksgewijze kaalheid`.  Het is een plaatselijke ontstekingsreactie rond de haarwortels. De haarwortels produceren alleen nog misvormde haren die snel afbreken, of helemaal geen haren. De haarwortels gaan niet verloren. De haargroei kan dus terug komen.  In de meeste gevallen ziet men spontaan herstel van de haargroei binnen enkele maanden tot jaren.

Hoe ontstaat Alopecia areata?

De precieze oorzaak van Alopecia areata is onbekend. Men denkt dat alopecia areata een immunologische oorzaak heeft, dat wil zeggen dan wordt gedacht aan een stoornis in het afweermechanisme van het lichaam, de immuniteit.

Behandelingsmethoden:

-Prikkeltherapie:  dit is het aanbrengen van zalven, crèmes,lotions,    die irritatie opwekken van de hoofdhuid. Een voorbeeld hiervan is Pekelharing-lotion.  

- Corticosteroïden: Dit zijn hormonen die het lichaam ook zelf maakt. Corticosteroïden beinvloeden het afweersysteem. Door toevoeging van Corticosteroïden hoopt men de abnormale afweerreactie in de alpecia plekken te onderdrukken. Men kan Doricosteroíden als zalf, cremè of lotion op de huid aanbrengen.Ook kunnen Corticosteroïden in de huid van de kale plekken worden ingespote. Dit is pijnlijk.

 

De baard is weer hot

    Terug in het straatbeeld of beter gezegd terug op de kin en wangen van de man: de baard. Veel trendy mannen, van model tot filmster,showen met trots hun gezichtshaar.